pro Ženy
Dršťková polévka
Dršťková polévka – suroviny
- dršťky
- 5 stroužků česneku
- hladká mouka
- 2 ks cibule
- vývar (masox)
- pepř, majoránka, drcený kmín
Dršťková polévka – postup
Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout. Nebo použijeme jednodušší postup a můžeme zakoupit přímo převařené dršťky a ušetříme si tímto práci.
Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.
Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.
Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.
Kam dál?- Vhodně zvolený šperk je důkazem pravé lásky. Není ale potřeba utrácet balík
- Tuning kol, jako další krok pro vaše kolo
- Syndrom dráždivého tračníku – co o něm vlastně víme?
- Na jaké vybavení nezapomenout, chcete-li si zahrát hokej se vším všudy?
- Podzim je ten správný čas na pletení
- Na erotické masáže nechodí pouze muži
- Pět chyb při úpravě obočí: Čemu se vyhnout a jak nám pomůže microblading
- Kamarádka kadeřnice a její pracovní oděv
Comments (0)