Novinky, TOP články, Zprávy

Obhájí české restaurace stávající dvě michelinské hvězdy?

la degustation
Posted: 23.2.2016 (18:37)   /   by   /   comments (0)

Obhájí české restaurace stávající dvě michelinské hvězdy? Nebo přibude na seznam podniků s tímto prestižním oceněním někdo další?

Podle bookmakerů sázkové kanceláře Chance je téměř jisté, že svou hvězdu obhájí La Degustation Bohême Bourgeoise (kurz 1,2:1) a také restaurace Alcron v Radissonu šéfkuchaře Romana Pauluse (kurz 1,35:1). Naopak šance na to, že hvězdu získá i černý kůň, Le Terroir, už tak dobré nejsou. Bookmakeři se proto raději drželi poněkud při zemi, když tuto možnost ohodnotili kurzem 5:1. Také možnost, že by nejvyšší kulinářské ocenění získal některý z podniků z kategorie BIB Gourmand je podle bookmakerů poměrně nereálný, v kurzovém vyjádření 20:1 v případě restaurace Divinis Zdeňka Pohlreicha nebo 30:1 v případě Aureole a Aromi (dokonce 40:1).

A jak to vidí vyhlášený český šéfkuchař Tomáš Levý? „Za mne by sázkou na jistotu byly La Degustation Bohême Bourgeoise a Alcron, obě jsou jasné tutovky. Jako černé koně bych pak viděl restaurace Grand Cru a Field…. Obě míří k těmto metám, a to velmi slibně, leč jsou relativně krátce na trhu. Takže tady si budeme muset asi ještě chvíli počkat.“

Také sázkaři favorizují na svých tiketech nejvíce restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise (60 %), 35 % jich sází na Alcron a pouhých 5 % na to, že michelinskou hvězdu získá nějaká další restaurace.

Kam dál?

Comments (0)

write a comment